Comenius

В началото на месец юли 2011 г. НУ "Васил Левски" получи покана от "St. Oliver Plunkett" primary school - училище в град Белфаст, Северна Ирландия за участие в подготвителна визита по програмата "Учене през целия живот", сектор Коменски. Темата на проекта е "Да живеем активно, да живеем дълго".

Така се положи началото на едно дълго и вълнуващо партньорство с нашите нови приятели от Северна Ирландия, Италия, Белгия и Франция. Съвместната работа ни предостави възможност за много нова и полезна информация в областта на образованието и отношението на различните европйски държави към обучителния процес на младите хора.

Всяка от страните бе домакин на среща в собствената си държава. Така всички участници успяха да се запознаят и да обогатят знанията си за нея и да научат нови и интересни щрихи останали скрити за учебниците и енциклопедиите. 

Belgium map

Шарлероа

(Белгия)

France map

Монпелие

(Франция)

Italy map

Испика

(Италия)

North Ireland map

Белфаст

(С.Ирландия)

Bulgaria map

Белоградчик

(България)

Може да се запознаете с историята на всяко пътуване като щракнете въру избраната от Вас държава и да се потопите макар и виртуално в това, което нашите очи видяха отвъд границите на нашата държава. Единствено пътуването до Италия не се осъществи поради по-късното присъединяване на България към проекта.

Lifelong Learning Programme