Седмица на четенето

12/13/2015

Учениците от НУ „Васил Левски“ гр.Белоградчик активно се включиха в Националната седмица на четенето. Тя беше отбелязана с много и разнообразни дейности.
Учениците от Іа и Іб клас представиха пред учители и родители уроци по български език и литература на тема: „Четенето лесно и приятно“.
Учениците от ІІ, ІІІ и ІV клас проведоха състезания за най-добър четец, най-добър разказвач и състезание по правопис с мотото „Написаното остава – пиши правилно“, което премина в няколко кръга. На финала бяха обявени най-добрите четци, най-добрите разказвачи и най-добре справящите се с правописа.
През седмицата на четенето в училище се организираха информационни срещи с родители за подкрепа на децата и учениците, които имат проблеми в езиковото развитие. На тези срещи активната страна бяха родителите, които четоха приказки, разкази и откъси от любими детски творби. 
Интересна инициатива през седмицата на четенето беше „Маратон на четенето“. Учениците от нашето училище се събраха в залата на Младежкия дом,  където публични личности /председател на общински съвет, зам.кмет по хуманитарни дейности и член на Клуба на културните дейци в гр.Белоградчик/ четоха любими приказки и откази от детски книги.
Същият ден бяха обявени победителите на творческата задача „Чета, защото......“, ученици от ІІІ и ІV клас, които прочетоха своите есета пред гостите и учениците от училището. Същите бяха наградени с книги от поредицата „Българска класика за деца“. 
В  деня, обявен за  „Ден на книгата“ учениците от ІVа клас посетиха своите приятели, децата от ОДЗ „Иглика“, на които четоха приказки и подариха книга с избрани български приказки. Учениците от ІVб клас направиха куклен театър на децата от подготвителната група в нашето училище и също подариха книга с приказки.
С дарителска инициатива към нашето училище откликна президентът  на фирма „ТИМ ТЕКС – ЕООД г-н Иван Пунчев, който дари за училищната библиотека книги на стойност 100 лева. Целта на дарителската инициатива, както каза г-н Пунчев е да накара малките ученици да открият удоволствието от четенето, да ценят книгите и опознават техните автори.
Националната седмица на четенето беше закрита с изпълнения на стихотворения от детски автори.

 

 

 

Please reload

Избрани публикации

Уважаеми родители и ученици,

Удостоверенията за завършена подготвителна група, І, ІІ и

ІІІ клас ще се раздават на родителите на учениците от тези

класове...

Съобщение

05/27/2020

1/5
Please reload

Последни новини

May 27, 2020

Please reload

Архив
Please reload

Последвай ни
  • Facebook Basic Square