Детско полицейско управление

10/01/2018

Днес,0 1.10.2018 г. , започна учебната година за новия випуск на „Детско полицейско управление“ в НУ„Васил Левски“ гр.Белоградчик.
26 ученици от 3 клас приеха мисията на доброволци – полицаи. В продължение на две учебни години те ще посещават теоретични и практически  занимания, под ръководството  на служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Гранична полиция“, Пътна полиция“, психолози, представители на БЧК и др. Целта е учениците да получат знания и умения за оказване на детска полицейска защита;  безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ;  да получат достъпна информация за законите и правилата в държавата.
„Детско полицейско управление“  е инициатива на МВР, реализирана от междуведомствена експертна работна група.
Днес, на тържествена церемония в присъствието на  полицейски представители  от РУ-Белоградчик , учениците приеха Етичния кодекс на доброволеца –полицай и  споделиха , че очакват с   нетърпение първите занимания.
На 28.09.2018 г. беше проведена среща с родителите на всички доброволци, като г-жа  Валентина Малиничова, завеждащ структурата „Детска педагогическа стая“ към РУ –Белоградчик, подробно разясни  структурата на работа в„ Детско полицейско управление“ и темите за обучение.
На добър час, скъпи ученици!

 

 

Please reload

Избрани публикации

Уважаеми родители и ученици,

Удостоверенията за завършена подготвителна група, І, ІІ и

ІІІ клас ще се раздават на родителите на учениците от тези

класове...

Съобщение

05/27/2020

1/5
Please reload

Последни новини

May 27, 2020

Please reload

Архив
Please reload

Последвай ни
  • Facebook Basic Square

© 2018 by Redert Design

  • facebook-square